Nastavnički blog
Mikrobiologija i higijena
Znamo li što jedemo? Postoji jedna indijska priča o šestorici slijepaca pozvanih da pregledaju jednog slona. Prvi slijepac pipajući slona po boku rekao da je to zid. Drugi slijepac je uhvatio slona za nogu i rekao da je to drvo. Treći slijepac je uhvatio slona za kost...
Zašto znanost o prehrani u gastronomiji?
Kako je sve počelo? ”Sve što hranom unosimo u organizam gradi nas i mijenja, a o tome što smo unijeli ovisi naša snaga, naše zdravlje i naš život”. Hipokrat Temelj značaju pravilne prehrane postavio je Hipokrat ovom rečenicom još davne 430. godine prije nove ere, a...
ZAŠTO JE BITNO POZNAVATI KEMIJU HRANE?
Razumijemo li informacije iz medija? Hrana, prehrana i čitav niz pratećih djelatnosti zastupljeni su u medijskom prostoru više nego ikad – Internet portali, društvene mreže, televizija… Bombardirani smo informacijama, savjetima, preporukama, idejama i trendovima. No,...